FŐGÁZ

2017.10.06

A Nemzeti Közművek új számlázási módot vezet be földgázfogyasztói számára

2017. októberétől a Nemzeti Közművek földgázszolgáltatója egy borítékban egyszerre akár több havi részszámlát küld. Ez azon mérővel rendelkező földgázfogyasztókra vonatkozik, akik nem diktálnak, hanem korábbi éves fogyasztásuk alapján készített részszámlát kapnak. A számlák értéke, illetve befizetési határideje változatlan marad.

A Nemzeti Közművek környezettudatos otthon-szolgáltatóként, a takarékosság jegyében eddig a mérővel rendelkező földgázfogyasztók számára kiküldött külön borítékban, külön számla megoldás helyett októbertől egy borítékban 3 havi részszámlát fog küldeni a mérővel rendelkező gázfogyasztók számára, akik éves fogyasztásuk alapján készített részszámlát kapnak.

Az éves elszámoló számla továbbra is önállóan érkezik majd. A bevezetési időszakban – attól függően, hogy a fogyasztó melyik hónapban kap éves elszámoló számlát – ennél kevesebb számla is lehet a borítékban.

A fogyasztók mostanában kapják kézhez utoljára a régi arculattal rendelkező számlákat. Novembertől a Nemzeti Közművek új, egységes márka bevezetésével a fogyasztók számláikat is az egységes arculati elemekkel ellátva kapják kézhez. A számla tartalmában nem lesz változás. Pontosan olyan papírszámlák érkeznek, amelyeket a fogyasztók eddig a szolgáltatótól kaptak, tehát a változás csak annyi, hogy az eddig havonta kapott boríték helyett, három havonta kapnak papír alapú számlát.

A Nemzeti Közművek fogyasztói számára továbbra is elérhető az elektronikus számla szolgáltatás, amellyel időt és energiát tudnak spórolni a halmozódó papír alapú számlák nyilvántartása helyett, sőt ezzel a környezetvédelemhez is hozzájárulnak.

A Nemzeti Közművek szeretné minden fogyasztója fokozott figyelmét kérni abban, hogy mindig azt a számlaösszeget fizessék ki először, amelynek a leghamarabb esedékes a befizetési határideje. Az egy borítékban lévő csekkek jobb felső sarkában sorszámmal tudják a fogyasztók beazonosítani az aktuális számlát. A földgázszámlák egyidejű, egy borítékban érkezése nem befolyásolja a csoportos beszedéssel történő, automatikus befizetést. Hónapról hónapra az adott gázszámlán szereplő fizetési határidő napján terheli a szolgáltató a bankszámlát.

2017.10.05

A Nemzeti Közművek garantált gázdíjjóváírást ad a most regisztráló E-gázszámlás ügyfeleinek

A Nemzeti Közművek E-gázszámla kampánya nagyon népszerű a földgázfogyasztók körében. A sikerre való tekintettel a Nemzeti Közművek újra indítja „E-gázszámla regisztrációja most 1 millió forintot érhet ” elnevezésű kampányát, így a fogyasztóknak ismét esélyük van megnyerni az 1 millió forintos fődíjat, vagy a 30 darab 50 000 forintos gázdíjjóváírás egyikét. Ezen kívül a regisztrálók garantált 1000 forintos jóváírást is kapnak!

  1. január és szeptember között a Nemzeti Közművek e-gázszámlát használó földgázfogyasztói számát sikerült megduplázni.

Az október eleje és november vége között zajló kampányban azok az ügyfelek vehetnek részt az 1 millió forintos főnyereményért vagy a 30 darab 50 000 forintos gázdíjjóváírásért, akik a játék ideje alatt E-gázszámlát igényelnek. A regisztrálók mindemellett megkapják a garantált 1000 forintos gázdíjjóváírást.

Az eddigi kampányok eredményeként már több százezer földgázfogyasztó váltott az egyszerű, gyors és a számlaügyintézést lényegesen megkönnyítő elektronikus számlára. A Nemzeti Közművek földgázfogyasztói számára a saját E-gázszámlája az alábbi oldalakon vehető igénybe:

https://www.fogaz.hu/email-eszamla  vagy  online ügyfélszolgálati regisztráció után a https://www.fogaz.hu/ugyfelszolgalat oldalon.